Recent in de categorie hypotheek

In Arnhem heeft de gemeente besloten om starters extra tegemoet te komen op de huizenmarkt. Hiermee neemt de gemeente dus feitelijk de taak van de banken over: geld lenen aan huizenbezitters. Het grote verschil met de banken is echter: Arnhem leent belastinggeld uit. De doelstelling hiervoor is om starters het gemakkelijker te maken op de huizenmarkt en doorstroming van huurwoningen naar koopwoningen te beïnvloeden. Met komt in aanmerking voor 25.000 euro per huis. Met dank aan D66 komen ook pas gescheiden personen en weduwen in aanmerking voor deze bijzondere hypothecaire lening. Is dit een goedvoorbeeld voor de rest van het land of moeten gemeentes blijven doen wat ze moeten doen en banken hypotheken verstrekken?
De plannen in het Catshuis om huizenkopers te dwingen af te lossen, leiden tot dramatische nieuwe problemen voor de woningmarkt. Daarvoor waarschuwen het Verbond van Verzekeraars en de Vereniging Eigen Huis. Dat schrijft het AD vandaag.

Een hypotheek voor Flexwerkers

|
De vereniging voor eigen huis (VEH) vindt dat Flexwerkers ook recht hebben op een hypotheek, en deze makkelijker moeten kunnen afsluiten. anken moeten volgens de VEH ook een hypotheek verstrekken aan mensen met een tijdelijk contract en goede kansen op de arbeidsmarkt.

Menu

Over dit archief

Deze pagina is een archief van recente berichten in de categorie hypotheek.

doorlopend krediet is de vorige categorie.

leningen vergelijken is de volgende categorie.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.