Mircokrediet aanvragen

|
De term microkrediet ziet u misschien wel eens voorbij komen op de televisie of ziet u wel eens ergens staan op internet. De oorsprong van Microkrediet ligt begin 18e eeuw in Ierland. Momenteel wordt het ook veel gebruikt in ontwikkelingslanden om ondernemerschap te stimuleren. Het doel van het microkrediet hier is niet zo zeer om winst te maken, maar om eerder geen verlies te maken Maar wat voor functie vervult het nu in Nederland en wat kun je er nu eigenlijk mee?  

Microkrediet is sinds 2008 een kredietinstrument voor kleine ondernemingen in Nederland. Door middel van Microkrediet kunnen kleine ondernemingen worden gestimuleerd bij de kredietverlening. BIj Microkrediet krijgt de onderneming zowel financiering als begeleiding/coaching. 

Mircokrediet, ofwel Microfinanciering, is beschikbaar voor kleine, startende ondernemers die te weinig middelen hebben of te weinig zekerheden kunnen bieden voor een krediet bij een bank. Het inzetten van microfinanciering in Nederland heeft al belangrijkste doel het stimuleren van ondernemers. Het streven is om in 2015 jaarlijskt 10.000 startende ondernemers te helpen door middel van microkrediet. 

De belangrijkste verstrekker van microkrediet is Qredits. Qredits is onderdeel van het Microfinanciering Netwerk.  Zij verstrekt leningen tot 50.000 euro. Eventuele begeleiding en coaching kan gegeven worden door de financierder, maar dat hangt af van het hoogte van de lening.   

Om het microkrediet bij de juiste verstrekker af te sluiten is het belangrijk deze te vergelijken, op voorwaarden en op prijs. Hierover zal spoedig meer op deze website komen. 

Menu

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht gepubliceerd op 7 maart 2012 10:18.

Rabo-topman: huizen nu nog 10% te duur was het vorige bericht op deze weblog.

Een hypotheek voor Flexwerkers is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.