Een hypotheek voor Flexwerkers

|
De vereniging voor eigen huis (VEH) vindt dat Flexwerkers ook recht hebben op een hypotheek, en deze makkelijker moeten kunnen afsluiten. anken moeten volgens de VEH ook een hypotheek verstrekken aan mensen met een tijdelijk contract en goede kansen op de arbeidsmarkt.

Op dit moment komen alleen mensen met een vaste baan in aanmerking voor een hypotheek. 

Dat terwijl in 2011 slechts 2000 mensen een vast arbeidscontract hebben aangeboden gekregen in Nederland, aldus het UWV. Dit zorgt volgens de Vereniging Eigen Huis voor minder vraag naar koopwoningen en daardoor meer vraag naar én extra druk op huurmogelijkheden. 

Dit betekent ook dat steeds minder starters op het moment een huis kunnen kopen en deze zijn aangewezen op huurwoningen waarvoor lange wachttijden zijn of ontzettend hoge huurprijzen. 

De VEH krijgt steun van VVD en CDA. Die partijen vinden dat iemand met een goede opleiding en toekomst een hypotheek moet kunnen krijgen.

De regels zijn vorig jaar aangepast onder de druk van de Autoriteit Financiële markten. Toch claimt de Rabobank dat flexwerkers daadwerkelijk een hypotheek kunnen afsluiten wanneer de perspectieven goed zijn. 

Vorig jaar is ook al eens een oproep gedaan om flexwerkers makkelijker een hypotheek te geven. Sommige banken gaan hier wel in mee, zoals de Rabobank. Om de juiste hypotheek te vinden voor uw situatie is het dus van belang te kijken naar de mogelijkheden van een bank of hypotheekverstrekker. Vergelijken is daarbij dus van groot belang, zodat u de hypotheek kan afsluiten die past bij uw eigen situatie. 

Menu

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht gepubliceerd op 19 maart 2012 19:29.

Mircokrediet aanvragen was het vorige bericht op deze weblog.

Gedwongen aflossen leidt tot problemen is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.