Rabo-topman: huizen nu nog 10% te duur

|
Ondanks het feit dat de huizenprijzen in Nederland al een tijdje dalen, liggen die nog altijd 10 procent te hoog.
Dat zegt Rabobank-bestuurder Piet van Schijndel, binnen de bank verantwoordelijk voor de hypotheken, in een interview met het Financiële Dagblad dat maandag 27 februari 2012 is gepubliceerd. 

Volgens Van Schijndel zou een correctie van de huizenprijzen de manier zijn om de huizenmarkt weer in beweging te krijgen. De onzekerheid over de prijzen in combinatie met de onzekerheid over de toekomst van de hypotheekrenteaftrek beletten dat naar zijn mening. 

Voordat de huizenprijzen 10 procent zijn gedaald, is Nederland volgens de eigen economen van de Rabobank minimaal een jaar verder; zij gaan uit van een daling van de huizenprijzen met 5 procent in 2012. "Kunnen jonge mensen niet genoeg lenen of zijn de huizen gewoon te duur?'', aldus Van Schijndel.

Hypotheken worden hierdoor de aflopen jaren minder afgesloten. De komende jaren zal er volgens de Rabo-topman een sterke daling komen in de huidige huizenmarkt. Voor u een hypotheek afsluit is het dus van belang de verschillende opties te vergelijken, om zo ook verrassingen op de lange termijn te voorkomen. 

Menu

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht gepubliceerd op 27 februari 2012 18:42.

Een auto kopen? Lenen kan ook! was het vorige bericht op deze weblog.

Mircokrediet aanvragen is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.