Betalingsachterstand Leningen stijgt minder

|
De Bureau Krediet Registratie (BKR) meldt begin dit jaar de de betalingsachterstand bij Leningen in Nederland minder sterk is gestegen dan afgelopen jaren. De achterstand is dit afgelopen jaar gestegen van 7,2% naar 7,4%. 
Bij een betalingsachterstand kan een aantal kredietnemers niet meer aan de vereisten van een lening voldoen. Dit getal is met 0,2% gestegen ten opzichte van 2010. De toename is beduidend lager dan andere jaren. Het BKR waarschuwt echter wel niet te optimistisch te worden. We zien nu weliswaar een beperkte stijging in de kredietbranche, maar dit is slechts een onderdeel van de totale schuldenproblematiek", alsdus BKR-directeur Van den Bosch. "In andere sectoren, zoals zorgverzekeringen en incassobureaus, lopen de betalingsachterstanden flink op." voegt hij eraan toe. De BKR zou graag alle leningen geregistreerd zien staan, zodat problemen sneller gesignaleerd kunnen worden. 

Een betalingsachterstand kan niet in alle gevallen voorkomen worden. U kunt er wel rekening mee houden door een lening af te sluiten die bij u past. Essentieel hierbij is wel dat u de leningen met elkaar vergelijkt, niet alleen op de hoogte van de rente of het te lenen bedrag, maar ook op de voorwaarden die de kredietverstrekker stelt.  

Menu

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht gepubliceerd op 13 februari 2012 21:43.

Vernieuwing Rentestanden was het vorige bericht op deze weblog.

Een auto kopen? Lenen kan ook! is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.