Tweeverdieners kunnen in 2012 meer lenen

|
NHG (Nationale Hypotheek Garantie) heeft een aanpassing gedaan in regels voor hypotheken. De grens voor hypotheken met een NHG-garantie gaat waarschijnlijk naar beneden in 2012. Dankzij deze nieuwe regeling is het mogelijk voor tweeverdieners met een klein inkomen meer geld te lenen vanaf januari 2012. 

De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen heeft onlangs nieuwe normen voor hypotheken met NHG-garantie bekend gemaakt. Deze verzekeringsconstructie, die de risico's voor banken vermindert, levert doorgaans rentekortingen op. Er loopt nog een verzoek van de Tweede Kamer om de NHG-grens voor hypotheekleningen ook in 2012 op het huidige niveau van 350.000 euro te houden. Mister De Jager van Financiën wil echter deze in principe weer verlagen tot 265.000 euro.


Na berekeningen is de conclusie dat het maximaal leenbare hypotheekbedrag voor tweeverdieners met een relatief laag inkomen omhoog gaat. Dit kan oplopen tot wel tienduizenden meer. Het bedrag voor éénverdieners gaat dalen in 2012. Het zal rond de 2% zijn wat deze minder kunnen lenen in vergelijking met 2011. Ook voor tweeverdieners met een gemiddeld inkomen gaat het hypotheekbedrag licht omlaag in vergelijking met 2011. Dit kan oplopen tot 2.000 euro. 

Menu

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht gepubliceerd op 29 november 2011 9:31.

Hypotheekrente door de jaren heen was het vorige bericht op deze weblog.

Overzicht verschillende soorten hypotheken is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.