Regel overtreding bij het verstrekken van krediet

|

Geldverschaffers DelayMyBill en PayMyDebt hebben de regels overtreden die gelden voor het verstrekken van krediet. In sommige gevallen rekenden zij 32 procent rentevergoeding per jaar, terwijl deze leenrente maar maximaal 16 % mag zijn op jaarbasis. 

De Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden (LOSR) sloeg alarm. LOSR-voorzitter Saskia Noorman-Den Uyl heeft toezichthouder AFM verzocht een onderzoek in te stellen naar de beide geldverstrekkers.

 

„In onze waarneming vinden vele burgers de aangeboden uitstelmogelijkheid aantrekkelijk, zonder in voldoende mate te beseffen wat daarvan de prijs is”, waarschuwt Noorman-Den Uyl in een brief aan de AFM.

 

Naast overtreding van deze maximale grens aan leenrente, houden DelayMyBill en PayMyDebt zich ook niet aan de bekende reclameregels “Geld Lenen Kost Geld”. Deze dienen geldverstrekkers bij elke advertentieboodschap te vermelden.

 

DelayMyBill en PayMyDebt zijn leningverstrekkers en richten zich hierbij op consumenten die een lening niet kunnen voldoen in de gezette tijd. DelayMyBill en PayMyDebt geven een tijdelijk voorschot waarmee andere schulden eerst betaald kunnen worden. Wanneer dit voorschot echter ook niet op tijd betaald kan worden, kan de rente van dit voorschot fors oplopen. 

Menu

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht gepubliceerd op 27 oktober 2011 13:38.

Een renteloze minilening afsluiten? was het vorige bericht op deze weblog.

Hypotheekrente door de jaren heen is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.