Een renteloze minilening afsluiten?

|

Afgelopen weken is er veel te doen geweest om de clubsponsor van de voetbal club NEC, Voorschotje.nl.  Wat doet een mini lening verstrekker nou? En wat is een minilening zonder BKR? Waarom zou u daar kosteloos kunnen lenen? Leningvergelijking zocht voor u uit wat een minilening is.

Minilening.nl, Voorschotje.nl, Cashbob.nl, Saldodipje.nl, stuk voor stuk zijn het minileningen zonder BKR. Dit houdt in dat u bij een van deze organisatie gratis een bepaald bedrag kan lenen.  Vaak ligt dit bedrag tussen de 50 en 750 euro. U dient dit bedrag binnen 7 tot 30 dagen terug te betalen.


Winstoogmerk?

Een mini lening is een renteloze lening. Wanneer u bijvoorbeeld 150 euro bij een van de mini lening aanbieders leent, dient u binnen de gestelde tijd, deze zelfde 150 euro zonder rente terug te betalen. Hoe kan een organisatie die leningen versterk nu geen rente vragen? Het winstoogmerk van de mini lening verstrekker Voorschotje.nl zit in de extra services die ze biedt. Zo kunt u bij Voorschotje.nl kiezen voor een spoedoverboeking  van 25 euro waarbij u sneller beschikking zal hebben over de lening. Bij Saldodipje.nl is de service gratis, totdat u besluit gebruik te maken van de sms of online lening. Cashbob brengt daarentegen wel de service kosten in rekening na het aangaan van de lening. Bij de leningverstrekker Minilening krijgt u advies over uw minilening. Deze wordt hier in rekening gebracht.  

 

Boete

Daarnaast wordt er bij verschillende organisaties een boete in rekening gebracht wanneer de  lening niet op tijd is terugbetaald. De tarieven en manieren waarop variëren per leningverstrekker.

 

BKR

Bij een minilening is geen BKR toetsing nodig. Waarom is er geen BKR toetsing? De lening dient binnen 15 tot 30 dagen terugbetaald te worden. Het bedrag is tevens lager dan 1000 euro. Volgens de Nederlandse Wet is het niet verplicht om bij deze voorwaarden een BKR toetsing te doen. Veel van de minileningverstrekkers doen zelf een BKR toetsing bij klanten. 

Menu

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht gepubliceerd op 16 oktober 2011 14:13.

Persoonlijke Lening Actuele Rente Overzicht Oktober 2011 was het vorige bericht op deze weblog.

Regel overtreding bij het verstrekken van krediet is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.