Beperking Hypotheekrenteaftrek moet huizenmarkt redden

|

In een recent bericht meld het IMF dat de hypotheekrenteaftrek de Nederlandse huizenmarkt verstopt. Volgens het onderzoek zorgt het er ook voor dat banken grotere risicos nemen bij het afgeven van een hypotheek. En dat juist in een tijd dat de huizenmarkt door de internationele crisis onder druk staat. Gaat dat wel goed?

Volgens het IMF wordt het uiteindelijk een win-win situatie: de leningen die banken aan huizenkopers verstrekt worden minder risicovol en de huizen worden goedkoper. Het moet wel geleidelijk gebeuren, anders stijgt de huisprijs en de hypotheekrente juist op de korte termijn.

Minister Jan-Kees de Jager (Financiën) voelt echter niets voor dit voorstel. Hij vindt dat de huizenmarkt nu toe is aan rust en blijft voorlopig dit belastingvoordeel voor de hypotheken in stand houden. Bekijk de actuele hypotheekrende in Nederland maar eens, die goedkoper is dan bijvoorbeeld in België. Dit voordeel blijft voor ons Nederlanders dus nog wel even aan, maar in de (verre) toekomst zou de hypotheekrenteaftrek wel eens kunnen verminderen.

Menu

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht gepubliceerd op 29 maart 2011 8:50.

Hypotheek vergelijking 2010: Hypotheek rente daalt was het vorige bericht op deze weblog.

Populairste hypotheekvorm Afflossingsvrije Hypotheek aan banden is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.