Wettelijk maximaal 15% rente voor leningen

|
Wettelijk gezien is het maximum rentepercentage dat een bank of lening verstrekker mag vragen 15%. Dat zien we terug in de tarieven die creditcard maatschappijen erop na houden: de meeste banken zitten tegen of op die norm. Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet is in de meeste gevallen dan weer goedkoper. De goedkoopste lening die men kan krijgen is de Hypotheek. Omdat daar een onderpand aanwezig is en het risico over vele jaren verspreid wordt zijn de leningen daar het voordeligst.

De daling van deze maximale rentetarief heeft gevolgen voor de leningverstrekkers. Konden ze 3 jaar geleden nog gemakkelijk 18% vragen, nu is dat dus maximaal 15%.
De maximale rente is opgebouwd uit de wettelijke rente en de maximale leenrente. De maximale leenrente is vastgesteld op 12% en momenteel bedraagt de wettelijke rente 3%. Deze laatste stond in 2007 nog op 6% waardoor banken en postorder bedrijven 18% rente konden vragen. Aan deze praktijken is inmiddels een einde gekomen. Hierdoor zal de te lenen rente alleen maar stijgen.

Toch zijn er nog vele verschillen in rentetarieven. Gelukkig heeft deze website een overzicht van de banken en andere lening aanbieders.

Menu

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht gepubliceerd op 17 maart 2010 11:53.

Creditcard rente overzicht was het vorige bericht op deze weblog.

Offertes direct aanvragen is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.