Soorten leningen

|

Er zijn verschillende soorten leningen die men kan afnemen. Dit is afhankelijk van het doel dat de consument ermee gaat doen. Zo zal men voor een auto een andere lening nemen dan voor verbouwingen aan een huis of de aankoop van een tweede huis. Grofweg zijn er de volgende soorten leningen:

  • Doorlopend krediet. Hierbij staat het te lenen bedrag niet vast maar kan de consument opnemen an aflossen wanneer hij of zij wel. De rente is vaak hoger dan bij andere vormen van lening maar doordat de lener kan aflossen wanneer hij of zij wilt kan de looptijd korter zijn.
  • Hypotheek Een hypotheek wordt vaak genomen om een woning mee te bekostigen, maar kan in de zakelijke wereld ook voor andere zaken gebruikt worden zoals schepen. Bij een hypotheek geef je het huis als onderpand aan de bank waardoor deze enige zekerheid heeft. In ruil hiervoor krijgt men een lage rente. Vaak is er sprake van een lange looptijd.
  • Persoonlijke lening Er is sprake van een persoonlijke lening als een geldverstrekker in een keer de lening verstrekt en het terugbetalen gebeurt binnen een vaste looptijd. Over de restschuld moet rente betaald worden. Er kan vaak niet tussentijds worden afgelost.


Menu

Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht gepubliceerd op 8 februari 2010 15:13.

Doorlopend krediet was het vorige bericht op deze weblog.

Waarom Leningen vergelijken is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.